Badkamerrenovatie

Het eerste gesprek

U kunt telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Vervolgens plannen wij een afspraak in voor een oriëntatiegesprek op locatie. Dit is meestal in de avonduren of indien gewenst in het weekend. We bekijken uw huidige badkamer, nemen de maten op en bespreken uw wensen. Wij denken mee over de indeling en materialen en geven aan wat mogelijk is. Indien u bijvoorbeeld nog geen tegels, sanitair of badkamermeubels heeft uitgekozen, kunt u dit ook na het oriëntatiegesprek nog doen. U kunt inspiratie opdoen in verschillende showrooms en laat ons weten waar u voor gekozen hebt. 

Offerte

Op basis van het eerste gesprek en het tussentijdse contact hebben wij een beeld gekregen van uw wensen. Wij gaan op basis hiervan een offerte maken. U krijgt van ons een gespecificeerde offerte. Hierop staan de bouwkosten en de verwachte uren apart weergegeven. Ook kunnen hierbij stelposten opgenomen worden voor zaken waarover u nog twijfelt. Hier kunt u in een later stadium altijd nog op terugkomen. 

 

Het gaat bijna beginnen…

Wij hebben contact gehad over de offerte en u bent akkoord. In de laatste weken voor de verbouwing nemen we alles nog eens rustig door en kijken we of alle benodigde spullen geleverd zijn en eventueel wat er nog geleverd moet worden. We bespreken wat er moet gebeuren en vragen u welke ruimtes we in het huis kunnen gebruiken voor de opslag van de spullen. Voordat we beginnen dekken we alles netjes af met speciale covers en stuclopers.

Start van de renovatie

Wij starten elke ochtend om zeven uur en halen dan de benodigde spullen zodat wij rond acht uur bij u zijn. De eerste dagen bestaan met name uit de sloopwerkzaamheden. Tijdens het slopen is er meestal veel lawaai. Wij adviseren u dan ook om niet thuis te werken en de buren te informeren.

Leidingwerk

Zodra alles uit de badkamer is weggehaald kan er weer begonnen worden met het opbouwen. Hierbij starten we met het leidingwerk. Denk hierbij aan:

– het aanleggen van water- en CV-leidingen en PVC afvoerbuizen;

-plaatsen drain;

-aanleggen vloerverwarming en aardnet in de cementdekvloer;

-plaatsen frame van het toilet en/of de badombouw. 

Wij praten u van dag tot dag bij over de vorderingen en bespreken de opties.

Tegelwerk

De volgende stap is het tegelwerk, nu wordt het mooi! Elke dag ziet u de badkamer vorderen en u krijgt steeds een beter beeld van het eindresultaat. Voordat we starten met het tegelwerk maken we uw badkamer waterdicht. Dit doen we doormiddel van kimband (roze) aan te brengen in alle hoeken en overgangen tussen materialen.

Tegels zijn er tegenwoordig in diverse maten. Wij verwerken tegels tot 120cm. Hierbij vinden wij het belangrijk dat de voegen doorlopen van de vloer naar de wand.

Als de tegels gezet zijn kijken we samen naar de best passende kleur voor de voegen en kitranden.

Montage

Als het tegelwerk klaar is en alles is gevoegd en afgekit, kan er begonnen worden met de montage. De kranen worden geïnstalleerd en getest. De spiegel(kast) en het meubel worden opgehangen. Afvoeren worden aangesloten en het toilet wordt gemonteerd. Ook de douchewand wordt geplaats. Het boren van de gaten in de tegels gaat middels speciale diamantboren. Mocht u zelf op een later moment nog iets willen monteren vraag dan om advies. Vervolgens wordt alles afgekit. Na een droogtijd van 24 uur is uw badkamer klaar voor gebruik! Wij adviseren de badkamer voor het eerste gebruik grondig schoon te maken. Veel plezier van uw nieuwe badkamer!